10 lucruri invatate de la Robin Sharma

Robin-Sharma

L-am descoperit pe Robin Sharma citind literatura motivationala. Scrie bine si este un speaker motivational foarte bun. Evident, nu am ratat sansa de a participa la conferinta lui de la Bucuresti.

Pe langa faptul ca este senzational modul in care reuseste sa capteze si sa mentina atentia a peste 1000 de persoane fara sa foloseasca prezentare, este si o sursa colosala de inspiratie. As fi putut sa-l ascult o saptamana, nu o zi.

Iata o parte din ceea ce m-a inspirat pe mine:

  •  Putem alege in fiecare zi daca suntem victime sau lideri. Daca traim in trecut, ne plangem, invinovatim pe ceilalti, judecam, barfim, gasim scuze, nu suntem pe drumul bun;
  •  Sa fii lider, este o chestiune legata de atitudine, si nu de pozitia pe care o detii. Actioneaza, traieste in prezent, fii optimist, fii curajos, fii generos, ofera compasiune si ajuta-i pe ceilalti sa fie mai buni;
  •  Nu putem fi lideri daca nu suntem in primul rand noi insine persoane bune;
  •  Puterea care vine din caracter este de zeci de ori mai puternica decat puterea care vine din pozitia profesionala sau lucrurile pe care le detinem. Pentru ca atunci cand cine esti este definit de ceea ce detii, cand pierzi lucrurile care te definesc, cine ramai? Concentreaza-te pe puterea din interiorul tau!
  • Frica este doar un sentiment, nu este reala. Cea mai mare parte a lucrurilor care ne sperie nu se vor intampla niciodata. Si liderilor le este frica, insa ei sunt aceia care stau in fata dificultatii cu hotarare si curaj. Fiecare infruntare a fricii, ne face mai puternici;
  •  Un lider stie ca drumul nu este usor. Nu exista rasplata pentru drumul usor. Crestem infruntand dificultati!
  •  Stabileste-ti un scop imens, care te sperie, apoi adu-ti aminte in fiecare zi care este scopul tau si serveste-l. Scopul nostru este secretul pasiunii!
  •  Da-ti voie sa fii diferit. Fiecare lider este mai intai ironizat. Crede in tine!
  •  Trebuie sa actionam si sa exersam in fiecare zi. „Suntem ceea ce facem in mod repetat”. Poti gasi gratis pe youtube, rutine usoare propuse de Robin Sharma, pentru a-ti organiza eficient actiunile zilnice.

Sper ca va inspira ideile lui tot atat de mult cum ma inspira pe mine. Si nu uita, poti fi lider indiferent cine esti, ce functie ai, ce masina conduci, cati bani ai.

Liderul este definit de atitudine, nu este numit, ESTE ALES!

*Sursa foto www.letszero.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *