Cine intoarce capul pe strada dupa un suflet?

picioarePrima fraza din orice curs de comunicare, dupa ce se prezinta profesorul, este legata de importanta primei impresii. Etichetam pe oricine, uneori decisiv, pana deschide gura. Ceea ce este bine de stiut.

Problema este ca inca traim intr-o societate in care se deschid usi cand le fortezi cu un pantof de firma, cu un ceas scump, cu o masina “care sa te reprezinte” daca esti barbat, sau cu un bust generos, o pereche de buze noi sau, mai degraba, cu totul, infatisarea copy/paste care le face pe toate tinerele intre 17 si 35 de ani sa arate la fel.

Si atunci, ce te faci cand vrei sa ai imagine?

Faci credit sa platesti un bust nou, in loc de masterat, cu speranta ca o imagine voluptuoasa te ajuta sa-ti achiti si rata la banca?

Iti cumperi din ultimii bani o geanta Chanel, chiar daca e un fals, ca sa iti conturezi o imagine sofisticata, de femme fatale, cu standard ridicat?

Iti iei un BMW second hand, din Germania, il parchezi in fata garsonierei tale si faci foamea o data la doua zile ca sa poti turna in el benzina de 50 de lei.

Am intalnit toate variantele de mai sus, cum am intalnit si femei sau barbati minunati, sufletisti, la care nu se uita nimeni… caci cine intoarce capul pe strada dupa un suflet?

Mi-a luat mult timp pana sa inteleg cum este corect sa ne conturam imaginea, si, chiar mai mult, pana sa ii pot explica fetitei mele. E mica, e adevarat, dar, cu buzele tuguiate si mers de diva, m-a intrebat intr-o zi, daca nu e cool ca o colega de-a ei are geanta de brand.

I-am explicat si exemplificat, si o sa continui pana creste, ca:

  • Daca incerci sa joci un rol, devine obsedant si obositor, cu o investitie enorma de energie. Este ca atunci cand stai in halat si papuci ani de zile si, dintr-o zi, nu mai iesi din stiletto si deux-pièces.
  • Daca porti branduri de la varf de pantof pana in bentita, oamenii isi amintesc firma, ca pe un panou publicitar, nu femeia.
  • Daca vrei sa detii in mod exagerat lucruri, ca sa iti conturezi imaginea, intr-un final vor ajunge ele sa te detina pe tine.

Cred in curajul de a te iubi si respecta intr-atat incat imaginea sa te scoata la suprafata chiar pe tine. Cred in descoperire, nu in a copia.

Cred in puterea pe care o avem de a fi continutul coerent al imaginii noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *