Madalina Gidiuta, un om cu mii de copii

1082214_636094569743052_904535435_o

Sunt femeie. Sunt mama. Sunt antreprenor. Sunt pasionata de educatie si foarte implicata in tot ce inseamna acest subiect. Astazi, dupa un drum lung, stiu cine sunt!

Drumul meu  a fost plin de provocari, care m-au ajutat sa devin cine sunt. Si cu siguranta nu ma opresc aici, caci sunt la fel de curioasa ca un copil, dornica sa invat mereu lucruri noi, sa cresc alaturi de copiii mei si sutele de copii din gradinitele, pe care le coordonez.

Orice linie de sosire atinsa are nevoie de 1% talent si 99% transpiratie, iar norocul este o alta denumirea indraznelii si perseverentei.

Toata copilaria mea am facut sport de performanta si asta nu mi-a lasat prea multe alternative de a excela in alte directii. Insa uitandu-ma inapoi la acei ani, imi dau seama ca disciplina, perseverenta si munca sustinuta invatate atunci, m-au impins permanent inainte sa devin cine sunt astazi.

Am absolvit in 2000 Facultatea de Drept. Nu pentru ca as fi fost pasionata, ci pentru ca asa a fost conjunctura la momentul respectiv. Evident, nefiind pasionata de domeniul juridic, la prima usa care s-a deschis catre comunicare, pentru ca eu cred ca asta este abilitatea mea, am renuntat la job-ul de jurist, ca sa lucrez intr-o multinationala in domeniul comunicarii.

Cariera mea de angajat al unei companii nu a durat mult, pentru ca dupa nasterea fiicei mele Daria,  in anul 2005, am decis sa demarez un proiect propriu, pentru a avea independenta de a fi alaturi de fetita mea cat mai mult timp si a avea sansa sa contribui la dezvoltarea ei si a altor copii.

Desi nu aveam nicio idee sau  informatie despre ce inseamna o gradinita, ca orice mama care viseaza la un loc mai bun pentru copilul ei, am demarat în 2006 proiectul Butterfly.

Inainte sa incepem activitatea la Butterfly, eram deja insarcinata cu Tudor, asa incat primul an de afacere a insemnat: stres, greata, nesomn si o lupta contracronometru sa pun pe picioare ceva, ce parea sa nu mai mearge vreodata. Cu determinare, dar si sprijin permanent din partea familiei mele, am reusit sa pun la punct echipa, care sa gestioneze gradinita, pană cand am nascut.

In urmatorii 5 ani, am deschis 5 sedii noi, Butterfly avand una dintre cele mai rapide ascensiuni de brand din domeniu.

In 2012 Gradinita Butterfly a fost acreditata, iar Scoala Primara Butterfly a fost autorizata.  Si pentru ca am invatat asa bine cum se face acest business la modul serios, am mai ajutat cel putin 5 gradinite private sa fie autorizate cu bine.

Peste 3000 de copiii au trecut prin viata mea si fiecare copil fericit, care a venit si a plecat de la gradinita Butterfly, a insemnat o noua sursa de energie si motivatie pentru mine. Am construit o echipa mare, cu profesionisti pasionati de educatie, am schimbat sedii, oameni, am invatat din reusite si greseli, am fost vii. Dar mai ales am fost dedicati copiilor.

Dar alaturi de copii adesea invata si se dezvolta parintii, cadrele didactice si eu am profitat de orice oportunitate sa sustin si sa dezvolt proiecte sociale de educatie despre, care puteti citi aici. Am sustinut cu burse copiii care erau mai putin norocosi, am sustinut ateliere de dezvoltare personala pentru parinti si copii, am impartasit din experienta si cunostintele mele in relatiile directe cu oamenii, in scris, la radio sau pe orice canal, care ajunge la parinti in general.

Din toate experientele traite pana acum am un mare castig. Am invatat care imi sunt reperele si valorile pe care direct sau indirect le transmit si copiilor si echipei mele de la gradinite:

  • Familia este cea mai importanta si incerc sa ofer copiilor mei cea mai frumoasa copilarie, pentru ca oricat de usoara ne-ar fi viata, tot minunata copilarie ramane reperul nostru de fericire lipsita de griji;
  • Sanatatea nu este un dat, trebuie sa ai grija de ea si am invatat sa fiu recunoscatoare in fiecare zi in care sunt sanatoasa;
  • Atitudinea este cea care creeaza campioni. Winston Churchill spunea nu degeaba ca “Succesul nu este final, esecul nu este fatal. Curajul de a continua este ceea ce conteaza!”;
  • Cel mai mare ajutor in viata il poti obtine doar de la tine insuti;
  • Schimbarea este singurul lucru constant in viata noastra. Nimic nu-i vesnic … asa ca trebuie sa traim cu ea, sa ne lasam purtati de val si sa ne invatam copiii sa faca acelasi lucru;
  • Oricat de greu ar fi la un moment dat, greul nu dureaza o vesnicie … apoi devine usor;
  • Dincolo de cunostinte, trebuie sa-i invatam pe copiii nostri valori, atitudini, aptitudini. Restul vor dobandi singuri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blog Personal