Joc – De ce te apreciez?

Am gasit astazi intre fotografiile mai vechi, desenul Dariei in care scrie de ce ma iubeste. Daca ar fi fost dupa mine i-as fi amintit ca noi ne iubim orice ar fi si eventual ne pretuim pentru calitatile respective.

Dar genul acesta de joculet il facem si noi la scoala ocazional atat cu copiii, ca sa le putem da sansa fie sa se autoevalueze sau sa isi ajute colegii sa isi identifice calitatile, cat si cu parintii, de regula la sesiunile Scoala Parintilor.

Stiti ce am observat?

Copiii sunt capabili sa identifice mult mai repede calitatile parintilor si motivele pentru care ii apreciaza. Cred ca asta se intampla pentru ca noi parintii, de regula, suntem atenti sa corectam copiii, deci concentrati pe ceea ce gresesc, mai degraba decat pe ceea ce fac bine, sau pe calitati.

Recomand aceasta activitate si acasa, nu doar la scoala.

Ne da ocazia sa ne reamintim motivele pentru care ne apreciem unii pe ceilalti si un model important din care copiii vor invata ca este bine sa ne concentram pe calitatile celor din jur.

De asemenea, cred ca ar fi bine sa urmariti cat de repede va gasesc ei calitati si sa invatati de la ei iubirea neconditionata si seninatatea cu care va apreciaza calitatile.

Descopera aici mai multe idei de jocuri si activitati care sa va imbogateasca viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *